26 Aralık 2013 Perşembe

SERA AKILLI FOLYA KUP KEK KALIBI YAPIMI




Aylar önce alıp denemek istediğim ama dolaptan bir türlü elimi atıp kullanmadığım SERA AKILLI FOLYO'yu sonunda kullandım. Çift taraflı Çok kullanışlı bir ürün ister yağlı kağıt kısmını ister folyo kısmını kullanın. Ben yağlı kağıt kısmını kullandım ve güzel minik minik kek kalıpları yaptım. Aşama aşama resimlerle anlatacağım. Bir sonraki postumda kekin tarifini vereceğim. Öncelikle folyodan 10x10 cm ölçüde kareler kesiyoruz. Aşağıda resimlediğim şeritten 3 tane çıkıyor. Siz isterseniz ölçüyü arttırabilirsiniz.

Ben kalıp olarak kürdanlığımı kullandım. 10x10 ölçüye tam uydu.
Folyoyu kalıp olarak kullanacağım şişenin arkasına yağlı kağıt kısmı altta kalacak şekilde ortalı ters çeviriyoruz ve iyice sarmalayarak elimizle sıkıştırıyoruz.
Ve bir tane hazır oldu....

Bunlar da farklı boyutlarda yaptıklarım


Kek hamuru kesinlikle dağılmıyor. Hamuru koyduğumuzda kalıp yayılmıyor. Çok güzel pişiriyor. Akıllı folyomu sevdim. :)) . Sunumda da çok güzel görüntü veriyor. Kesinlikle denemelisiniz.


2 yorum:

  1. akilli folyodan hic haberim yoktu, paylastiginiz icin tesekkur ederim. sonrasinda kek kalibi yikama derdi yok, iyi fikir gercekten. sevgiler , Şeyda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Ayrıca çok çabuk pişmesinde fayda sağlıyor. Rica ederim :-)

      Sil

Değerli yorumlarınız için Teşekkür Ediyorum :-)

KIRMIZI PAPUÇLAR

KIRMIZI PAPUÇLAR

BİRREKLAM TV ( REKLAM İZLE KAZAN )