Nohut mayasını aylar önceden araştırmıştım fakat yapım aşamalarını görünce gözüm korktu hep erteledim. Corona günlerinde denemeye karar verdim. Sonuç nefis oldu. Faydaları anlatmakla bitmez.
Katkısız nefis tam probiyotik yoğurt. Bağırsak dostu, bedene şifa.
Youtubede farklı tarifler çok , aralarından birini seçtim ve uyguladım.
Malzemlere:
Doğal süt ( Açık aldığımız veya organik ambalajlı süt)
Cam Kavanoz
20-40 adet kuru nohut
Termo metre ( sıcaklık ölçmek için)
Termometresi olmayanlar için serçe parmak yöntemi.
Yapılışı :
Aşama aşama resimledim.
1.Aşama : 1 su bardağı parmak yakmayacak kıvamda sıca süt. Serçe parmağımızı batırıp 6-7 saniye dayanıyorsak yerinde sıcaklık oluyor. Nohutları yıkayıp kavanozun içine bırakıyoruz ve sütümüzü ekleyip ağzını bir çay tabağıyla yada vakum yapmayacak şekilde kapakla kapatarak sofraya sarıp 8 saat mayalanmasını bekliyoruz.
8 saatlik mayalanma süres bitince sonuç aşağıdaki resimlerdeki gibi oluyor.
3. Aşama : İstediğimiz miktarda sütü ( ben 1 lt. ile başladım ) ısıtıp yoğurt mayamızı ekliyoruz. 4-5 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanma süresi dolunca 1 gün boyunca buzdolabında bekletiyoruz.
Artık yogurdumuz yemeye hazır. Afiyet olsun.
ZAFER ANIM 🎉🎉🎉🎉🎉🎉👍😀

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli yorumlarınız için Teşekkür Ediyorum :-)