Aşağıda görülenlerin hepsini ilk kez uyguladım. Maşallah bana :-)
Bu güzel domateslerle oğluma kışın güzel mamalar hazırlamak için biraz konserve yaptım.
Önce eşim hepsini güzel bir rendeden geçirdi. Bende bir taşım kaynatıp kavanozlara aldım. Kaynarken göz kararı tuz ve zeytin yağını ekledim. en kolay konserve bu olsa gerek :-))
Ayrıca kışlık şeftali konservesi hazırladım.
3-4 Kilo şeftali için 1,5 bardak şeker 1 lt. su kullandım. Önce şerbeti kaynattım daha sonra kaynayan şerbetin içine kabuklarını soyup iri doğradığım şeftalileri atı 5-6 dk kaynattım ve sıcak sıcak temiz kavanozlara koyup kapaklarını kapattım. Maşallah fire vermeden yapabildim.
Bu konserveleri hazırlamamda yardımcı olan canım eşime ayrıca teşekkürlerimi sunarım. Ellerine sağlık :-)
Ve Cumartesi günü internetten defalarca bakıp bugün yarın yaparım diye ertelediğim "TENCEREDE FİNCAN KEK" . İlk deneme olduğu için birde tarifte yanlışlık var sanırım keklerin tadı pek güzel olmadı fakat süper kabardı ve çok çabuk piştiler. Tarifi biraz düzenleyerek yeniden deneyeceğim ve burada sizlerle paylaşacağım inşallah. :-)
Sevgiler,
Bende bu kekten yapmak istiyorum ama yapamadım bi türlü :)
YanıtlaSilbnm konservelerim bozulmuş :(
YanıtlaSilbende harıl harıl çalıştım tüm bi yaz kış hazırlıkları yaptım ama dün sabah menemen yapmak için konservelerimden açmak istedim
hepsinin dip kısımları beyaz beyaz olmuştu :(
ekşimişlerdi döktüm bende.. :(
hımmm :( neden öyle oldu acaba ! Hava almış olabilir mi veya ortam ısısından kaynaklı. Bakalım benimkilerin tadı nasıl ancak kışın öğrenebilirim. Henüz güzel domatesler varken tekrar yapmanı öneririm.
Sil