Çok lezzetli bir tarifimi sizlerle paylaşıyorum.
TARİF :
Malzeme :
1 paket krem şanti
1 paket pasta taban
Konserve şeftali ( Ev Konserversi yada mevsimi ise taze şeftali )
Süsleme için : Hindistan cevizi , damla çikolata, renkli şekerleme ( İsteğe bağlı )
Kreması İçin:
3 pardak süt
2 kaşık un
1 kaşık nişasta ( mısır veye buğday)
3 kaşık şeker
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tere yağ veya 1 yemek kaşığı sıvı yağ.
Kremanın yapılışı : Bütün malzemeleri bir kaba koyup iyice çırpıyoruz. Un ve nişastanın topaklanmasına izin vermeden ateşte kıvam alıp kaynayana kadar pişirelim. Krema kıvam aldıktan sonra soğumaya bırakalım. Kaymak tutmaması için arada karıştıralım.
Pastanın Yapılışı : Pasta tabanın arasına kremayı sürdükten sonra şeftalileri diziyoruz ve aralar damla çikolata serpiyoruz. Pasta tabanın üstünü kapatıp krem şanti ile kaplıyoruz. Üzerini hindistan cevizi , damla çikolata ve şeftali ile süslüyoruz. 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır hale geliyor.
Afiyet olsun. :-)
ellerinize sağlık, şeftaliye bayılırım :) mevsimi gelse de yesek, bu arada ev yapımı şeftali konservesi tarifi varsa verebilir misiniz :) sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Tabi ki bu tarif içinde bir post hazırlarım. Mevsimi gelsin de bol bol yiyelim ve kışlık hazırlayalım :) Sevgiler.
Silteşekkür ederim, merakla bekleyeceğim :)
YanıtlaSil